Украйна и целият свят са обидени на Макрон след срещата с Путин

09:49, 21 авг 19 / Свят 25 1950 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на Франция Еманюел Макрон публикува във Фейсбук съобщение на руски език, в което нарече Русия "много дълбоко европейска страна".

"Една среща с бившия сътрудник на КГБ (Путин) — и вече постовете са му на руски език", шегуват се в коментарите ползвателите.

След срещата с президента на Русия Владимир Путин главата на Франция Еманюел Макрон публикува съобщение на руски език.

В него той нарече Русия "дълбоко европейска страна" и призова към създаването на единна система на сигурност с участието на Европа и Русия.

"Русия е дълбоко европейска страна. Ние вярваме в Европа, простиращат се от Лисабон до Владивосток", написа президентът на Франция.

Проруските изказвания на френския лидер предизвикаха бурна реакция във Фейсбук, където Макрон публикува своето съобщение. Много предположиха, че Путин e «пречупил» държавния глава на Франция.

"Eдна среща с бившия сътрудник на КГБ и вече постовете му са на руски език", пише Александър Александарович.

"Поне един престана да представя Русия като плашило! Да, Русия е европейска страна! Ние имаме обща история, култура и християнски ценности!. Знам, че французите помнят героите на Русия от експедицицонния корпус, воюващи на Западния фронт в годините на Първата световна война. Ние в Русия също не забравяме за това, че Париж стана дом за много представители на руското общество. Надявам се, че на взаимните неприятни реплики между Русия и Европа ще настъпи край», пише Максим Тищенко.

"Макрон се пречупи", добавя Мария Канаева.

По-рано се проведе среща между Путин и Макрон. Тя се състоя в лятната резиденция на френските президенти. Преговорите продължиха няколко часа. Главни теми бяха сигурността в Европа и ситуацията в Близкия Изток.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама