Управлението на Ципрас е донесло на Гърция загуби от 100 млрд. евро

21:15, 21 авг 19 / Свят 25 1654 Topnovini
1

Управлението на СИРИЗА, ръководена от Алексис Ципрас, е струвало на Гърция 100 милиарда евро, а оценка за работата му дадоха гърците на предсрочните парламентарни избори. Това заяви говорителят на гръцкото правителство Стелиос Петсас в отговор на публикации на Ципрас по повод годишнина от изхода на меморандума с кредиторите, съобщи БГНЕС.

На страницата си във Фейсбук Ципрас написа: „На 21 август 2018 година гръцкият народ най-после пристигна в Итака (островът на Одисей) след безпрецедентно осемгодишно приключение с тежки икономии, морална и финансова девалвация”. Според него за периода на своето управление СИРИЗА е успяла изцяло да промени образа на Гърция и да завърши успешно програмата с реформи.

Бившият премиер заяви, че победилата на изборите „Нова демокрация” се опитва да разруши всичко направено от СИРИЗА.

Използвайки персонажи от Омировата „Одисея”, бившият премиер подчерта, че именно СИРИЗА е извадила страната от меморандума, слагайки край на безпрецедентните изпитания на гръцкия народ. „Новите битки предстоят. Женихите все още са тук и не само се наслаждават на плодовете от усилията на народа ни, но се опитват да разрушат построеното от нас”, посочва той.

Мицотакис готви „революция“ в областта на културата

Нова демокрация обвини на свой ред Ципрас, че е нанесъл голяма вреда на икономиката.

„Съвременната Одисея на гръцкия народ беше удължена с 4 години и половина, защото единственото, което господин Ципрас желаеше, беше да седне в креслото на министър-председателя. И за да дойде на власт, той потопи икономиката и пожертва гърците”, се казва в изявлението на правителствения говорител.

Според него Ципрас иска да спечели политически дивиденти, но гражданите знаят, че правителството на Мицотакис вече е съкратило данъците за недвижими имоти с 22% и ще има продължение.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани