Съдът определи задържане на шефа на Специалната прокуратура на Северна Македония за 30-дневен срок

08:30, 22 авг 19 / Свят 25 2144 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Наказателният съд в Скопие наложи мярка задържане под стража от 30 дни на ръководителя на Специалната прокуратура Катица Янева.

Веднага след заседанието Янева беше прехвърлена в ареста на затвора в "Шутка". Днес тя ще може да присъства на погребението на майка си, която почина вчера.

Задържането беше поискано от Прокуратурата за борба срещу организираната престъпност и корупция. Главният прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовевски съобщи, че има достатъчно данни, че "Катица Янева е извършила злоупотреба с власт" при аферата "Рекет" с цел облагодетелстване.

Арестуваха шефа на Специалната прокуратура на Северна Македония (ОБНОВЕНА)

Няма данни, че политици са замесени в тази афера, заяви Йовевски и уточни, че при обиска вчера е иззет и компютъра на Янева.

Изслушването на Янева в Прокуратурата, в присъствието на нейния адвокат Стеван Павлески, продължи около четири часа. Обсъжда се също налагането на мярка за неотклонение.

Прокурорът Вилма Русковска подчерта, че разследването все още е открито и добави, че има конфликт на интереси, защото Павлески е адвокат на Янева и едновременно с това на Цветан Панделески, заподозрян по делото „Империя“.

Русковска добави, че засега няма други заподозрени по случая „Рекет“, но това не означава, че в бъдеще няма да бъдат привлечени нови уличени.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама