„Зелени библиотеки“ гастролират в Борисовата градина и „Младост 3“

07:30, 24 авг 19 25 2180 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

При голям интерес преминава инициативата на Столична библиотека „Зелени библиотеки“. За последните четири години около 5 хиляди читатели са записани в Библиотеката на София от зелените инициативи, които са с над 12 хиляди посетители. За първите три съботи тази година записаните читатели са 550, а посетителите – над 2500.

На 24 август 2019 г. „Зелените библиотеки“ отново ще бъдат разположени на две места – в Борисовата градина и в парка „Младост 3“.

За пета поредна година в Борисовата градина любителите на поезията ще могат да чуят стиховете на Виолета Кунева, а малчуганите ще могат да пеят заедно с детския поет и музикант Боби Мирчев.

В парка „Младост 3“ – нова локация – свои стихове ще чете поетесата Теодора Тотева, а издателство „Клевър Бук“ ще занимава децата с образователни игри и книжки. Ще бъде и мобилната библиотека – Библиобус, от която всички желаещи могат да получат безплатна едногодишна читателска карта и да заемат книги от фонда на Столична библиотека.
Станете наш читател, прочетете хубава книга сред природата и оцветявайте книжки с децата си.

Продължава инициативата „Споделени книги“ – „Вземи, прочети, върни“. Посетителите ще могат да вземат интересна нова или да оставят вече прочетена книга на специално поставените места в парковете.

Инициативата в двата парка започва от 10:00 до 14:00 ч.

Библиотеката на София работи с всички свои центрове и сектори от понеделник до петък от 8:30 до 19:45 ч. и в събота от 9:00 до 14:45 ч., като предлага най-новите заглавия от художествената, научната, научнопопулярната и детската литература.



Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама