Девет случая на западнонилска треска са регистрирани в Кипър

14:00, 22 авг 19 / Свят 25 2182 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

9 потвърдени случая на заразени с вируса на западнонилска треска, един от които е завършил със смърт, са регистрирани досега в Кипър, съобщи Министерството на здравеопазването на страната, предаде БНР.

Заразените са в районите на Никозия, Фамагуста и Ларнака, в централната и източната част на острова. Четирима от тях все още се намират в болница за лечение, други четирима са показали подобрение и са изписани. Един възрастен човек е починал.

Два нови случая на западнонилска треска у нас

За първите случаи на вируса на острова беше съобщено преди месец. Инфекцията започна от окупираните северни територии, където имаше и смъртен случай.

Съвместният двуобщностен комитет за здравеопазване, в който участват представители на кипърските гърци и кипърските турци, заседава в началото на август специално заради новата епидемична обстановка на острова.

Четири жертви на западнонилска треска в Гърция

Министерството на здравеопазването на Република Кипър посочи, че е предприело засилени мерки срещу разпространението на вируса. То е в много добро взаимодействие с лекарите-специалисти в страната, със здравни институции, научни институти и лаборатории в Гърция и ЕС, се подчертава в изявлението му.

Преди седмица българското Министерство на здравеопазването съобщи за случай на вируса у нас, внос от Кипър. Заболелият 48-годишен български гражданин от област Пазарджик е развил клинични симптоми на заболяването на средиземноморския остров, където през последните два месеца е работил в строителството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама