Калоян Паргов: С електрическите тротинетки замазват неуспеха на велосипедната концесия

15:20, 22 авг 19 / Политика 25 3005 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Екипът на ТОПНОВИНИ потърси председателя на БСП-София и зам.-председател на транспортната комисия в СОС Калоян Паргов по повод стартирането на първата частна услуга за споделено ползване на електрически тротинетки.

Пускането на електрическите тротинетки месец преди изборите е замазване на неуспехите с велосипедната концесия, която повече от две години ГЕРБ обещаха да стартират.

По думите му въпреки че концесията е минала през решение на Общинския съвет, тя не е била реализирана.

Нова услуга предоставя електрически тротинетки под наем в София

Калоян Паргов се опасява, че в момента нямаме необходимата пътна инфраструктура в столицата за тази услуга.

 „Аз самият пробвах да карам електрическа тротинетка в София. Искам да ви кажа, че не е много лесно, предвид пешеходното движение и трафика“, обясни той. Според него тези условия създават предпоставки за инциденти.

Паргов уточни, че при евентуален инцидент ще се приложи действащото законодателство, а именно Законът за движението по пътищата, а общината ще носи съотговорност на това, че не е осигурила подходяща инфраструктура, на която да се ползва тази услуга.

„Управляването на електронна тротинетка е удоволствие, стига да имаш необходимите условия. Каращите електрически тротинетки са част от пътния трафик, но не навсякъде имаме велоалеи, които могат да използват“, отбеляза лидерът на БСП-София.

150 електрически тротинетки са предоставени за споделено пътуване в София

Според него въвеждането на електрическите тротинетки са отчаян опит на ГЕРБ да замаже неуспеха си с велосипедната концесия.

„Столична община работи и действа ПР-ски. Това е подходът и стилът на управление на ГЕРБ. Вследствие на което се създадоха куп проблеми и усложнения в София“, коментира още Паргов.

Лидерът на градския съвет на БСП подчерта, че няма информация колко ще струва тази услуга на Столична община, защото тази дейност не е минавала сериозно обсъждане в транспортната комисия в Столичният общински съвет. „Според мен е неприемливо, защото транспортната комисия е органът, който трябва да разгледа подробно услугата“, подчерта той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама