Увеличава се диагностицирането на дискови хернии при млади хора

15:05, 25 авг 19 25 2166 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Все повече млади хора се диагностицират с дискови хернии на гръбначния стълб заради заседналия начин на живот, каза пред БНР доц. д-р Христина Миланова, началник на Втора клиника по физикална и рехабилитационна медицина към ВМА.

Физиотерапията е задължителна в тези случаи и като превенция за бъдещи дегенеративни заболявания.

Продължителната работа на компютър, стресът и ниската двигателна активност увеличават броя на младите хора с дискови хернии и гръбначни проблеми, казва доц. Миланова.

След консултация с невролог и ортопед тя препоръчва физиотерапия:

"Физикалната и рехабилитационна медицина има много добро влияние при тези заболявания. Въпросът е да се избере подходящият момент за провеждането им. Най-острият стадий на заболяването, този с много изразена силна болка, не винаги пациентите са подходящи за провеждане на физиотерапия, но след това, според нас, е задължително да се провежда физиотерапевтичен курс".

Катедрата по Физикална и рехабилитацинна медицина на Военно- медицинска академия разполага с всички възможни методи и сектори на лечение, както и с най-съвременна апаратура:

"Процедурите, които провеждаме, са регламентирани по Здравна каса, с определени клинични пътеки работим. Основно работим с неврологични заболявания, ортопедично-травматологичните заболявания, както и пътека за централна нервна система, нарушения в мозъчно кръвообращение, инсулт или хеморагични инциденти".

Катедрата по Физикална медицина разполага и със стационар за пациентите в тежко състояние.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама