Актьорът Маколи Кълкин на 38 години

12:20, 26 авг 19 / Любопитно 25 3784 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Актьорът Маколи Кълкин, когото всички познават от поредицата "Сам вкъщи", днес навършва 38 години, съобщи “24 часа“.

Той е третото от общо седем деца в семейството на бившия актьор Крис Кълкин и Патриша Брентръп. Като малък е известен с прякора „Мак“. На 4 години прави своя дебют на Бродуей, където участва в редица шоута.

През 1985 г. участва в сериала „Среднощен час“. Следва участие в „Еквалайзер“ през 1988 г.

През 1988 г. се снима в първия си филм - „The Rocket Gibraltar“. След още няколко участия, на 10 години получава най-известната роля в кариерата си — тази на Кевин Маккалистър във филма „Сам вкъщи“.

“Дисни” ще прави нова версия на “Сам вкъщи”

Лентата се оказва неочакван успех, донасяйки приходи от 300 милиона долара само в САЩ. Това е и първата телевизионна изява на малкия му брат Киеран Кълкин, който играе Фулър, един от братовчедите на Кевин Маккалистър. Следващата му роля е в „Моето момиче“ (1991), в който е първата екранна целувка на Кълкин, в случая с актрисата Ана Клъмски. През 1992 г. излиза продължението „Сам вкъщи 2“, което не отстъпва по успех на първата част. Едва през 1993 г. му се отдава възможността да играе роля различна от стереотипните положителни образи, които са му давани. В „Добрият син“ (1993) той се превъплъщава в отмъстителен психопат. Известността му расте, а с това и хонорарите му.

С годините обаче визията му се изменя, а с това и начинът, по който го възприема публиката. През 1994 г. участва в „Getting Even with Dad“ и „Richie Rich“, но и двата филма не постигат особен успех, макар че за тях той получава 8 милиона долара. Навлязъл вече в пубертета, Кълкин е изгубил детската си визия, с което ѝ голяма част от интереса на зрителите. Напрежението около него оказва влияние и върху родителите му, които през 1995 г. се развеждат. Стига се до съдебна битка между родителите за попечителските права, които в крайна сметка са спечелени от майка му. Следват общо 8 години отсъствие от големия и малкия екран. Скоро след това се снима и в „Saved“, но и двата филма не се радват на особен успех. Последната му роля до този момент е в „Sex'n'Breakfast“ (2007). През 2010 г. той става наркозависим. През 2012 г. приема свръхдоза с хероин в опит да се самоубие, но е спасен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама