Младоженци дариха пари от сватбата си за болно момче

10:40, 26 авг 19 25 1966 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Младо семейство от Карлово реши да даде добър пример и да дари парите, събрани от букети за сватбата им, на болно дете. Средствата отиват при момче, което страда от детска церебрална парализа и епилепсия.

Двамата млади са взели решение да направят добро в първия ден, в който официално са съпруг и съпруга.  Преди сватбата те отправят призив към своите гости – да дарят пари, вместо да им купуват цветя.

„Вместо да ни дадат букети, оставихме кутия на сватбата. Всяко семейство отделя пари за цветя, а тези цветя ние ще се зарадваме на самата сватба, след това ще ги оставим и след една седмица ще ги изхвърлим”, сподели Петко Томанов пред Нова телевизия.

„Целта ни е повече хора да ни последват”, допълни Мирослава Томанова.

Дни след сватбата младото семейство дарява събраната сума за нуждите на момче, което страда от церебрална парализа.

„Трудно е от емоционална гледна точка, защото майката изживява много тежко едно такова нещо, което се случва. Трудно е дори и от финансовата страна на въпроса”, разказва майката на болното дете Маргарита Миндова.

Маргарита и синът й Николай живеят с около 600 лева на месец. Хора като младото семейство Томанови вдъхват надежда и вяра в доброто.

„Значи младите хора може да са забързани, може да са жизнени и т.н. но те явно обръщат внимание и на това - да виждат около себе си какво се случва”, допълва Маргарита.

Петко и Мирослава се надяват повече млади хора да последват техния пример.

„Трябва повече да се оглеждаш около себе си, отколкото вътре в себе си, да мислиш само за себе си, защото има наистина неща, които трябва да се направят и е необходимост да помогнеш на друг”, посочи Мирослава.

„Да се развие и да стане една прекрасна инициатива. Според мен това би подобрило и самите млади хора. Би ги направило повече човеци, защото има много насилие в този свят и го виждаме всеки Божи ден”, каза Маргарита.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама