Борисов: Пламен Георгиев е с няколко образования и има достатъчна езикова подготовка

12:14, 26 авг 19 / Политика 25 1086 Topnovini
1

По време на откриване на разширението на производствения цех на „Кока-Кола“ в Костинброд, премиерът Борисов коментира и назначението на бившия председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев за консул във Валенсия. Попитан как отговаря на критиките на президента, че правителството се опитва да „скрие“ Георгиев, той отговори:

Не му отива на такъв ден на Шипка да говори такива неща. Предишния ден, в сряда, на Министерски съвет дойде светкавично за мен смяната на Дяков. Вкарах го на Министерски съвет и го гласувахме. Сега трябва да решават кой да е“, каза Борисов по повод освобождаването на генерал-майор Данчо Дяков от длъжността началник на НСО.

Пламен Георгиев е с няколко образования и хиляди награди, с милиарди задържани и конфискувани средства, с няколко езика. Той има достатъчна езикова подготовка“, заяви министър-председателят. „Вие не може да изредите някъде консулите в Европа, явно това е някаква поръчка, защото една седмица….“, се обърна той към журналистите.

Освободиха началника на НСО Данчо Дяков

По думите му днес се откриват инвестиции за милиони, а всички го питат за назначението на Георгиев.

Аз нямам никакво желание да ви убеждавам вас, вие сте убедени по друг начин. Взехме решение и го изпратихме като консул във Валенсия, хиляди такива консули има“, заяви той.  Премиерът каза, че износ от близо 28 млрд. за полугодието е отговор на всички критики към правителството.

Бившият шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев става консул във Валенсия

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани