ДАНС: Гешев отговаря на изискванията за главен прокурор

14:31, 26 авг 19 / Политика 25 2222 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) изразява подкрепа за издигнатата кандидатура на Иван Гешев за нов главен прокурор, съобщи БГНЕС.

В становище до Висшия съдебен съвет председателят на ДАНС Димитър Георгиев посочва, че под ръководството на Гешев спецпрокуратурата и агенцията са провели успешни разследвания по противодействие на тероризма, незаконна миграция, пране на пари, злоупотреба с еврофондове, данъчни престъпления, корупционни престъпления, контрабанда и други.

Концепцията на Гешев: Надграждане и промяна

„Взаимодействието между Прокуратурата и ДАНС е от важно значение за провеждане на ефективни разследвания, като разширяването на механизмите за сътрудничество в рамките на законовите правомощия на двете институции е единственият способ за постигане на по-добри резултати. Това, от своя страна, води и до повишаване на общественото доверие към тези институции“, заявяват от ръководството на ДАНС.

В заключение от ДАНС заявяват, че Иван Гешев отговаря на законовите, професионалните и нравствените изисквания за заемане на длъжността главен прокурор, поради което подкрепят неговата кандидатура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама