Доналд Тръмп: Има единство в Г-7 по иранския въпрос

16:30, 26 авг 19 / Свят 25 2090 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че има голямо единство в Г-7 по иранския въпрос и по-специално по въпроса за правото на Техеран да се сдобие с ядрено оръжие, съобщава БТА.

Тръмп и другите лидери от Г-7 не се разбраха за Иран

"Има голямо единство. В общи линии постигнахме решение", каза американския държавен глава пред репортери на среща с германския канцлер Ангела Меркел. Тя обаче, седейки до него, заяви, че преговорите за постигане на тази цел "напредват бавно".

Тръмп похвали Меркел. „Много умна жена и е напълно наясно как стоят нещата", заяви той.

Ангела Меркел обеща помощ за повторното залесяване на Амазония

На журналистически въпроси дали е обезпокоен, че единствената лидерка сред страните от Г-7 може скоро да напусне канцлерския пост, президентът на САЩ отговори, че няма да се учуди, ако Меркел се задържи по-дълго от очакваното. "Тя може да ви изненада", каза той.

Тръмп смята за полезно присъствието на Русия на следващата среща на Г-7

Тръмп заяви още, че е постигнато решение за съдбата на десетките джихадисти от ИДИЛ в американски плен, съобщи Асошиейтед прес.

Според него е несправедливо САЩ да плащат за държането на тези екстремисти. Той посочи, че много от тях идват от Европа, включително от Германия, и че иска Европа да си ги прибере.

Меркел каза, че страната й вече е приела много имигрантски семейства, но отбеляза, че ЕС е ангажиран с решаване на въпроса.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама