Отложиха делото срещу Харви Уайнстийн след две нови обвинения

07:00, 27 авг 19 / Любопитно 25 1931 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две нови обвинения в изнасилване и сексуално посегателство отложиха делото срещу холивудския магнат Харви Уайнстийн.

Прокуратурата в Ню Йорк внесе обвиненията на две жени, едната от които твърди, че е била изнасилена от влиятелния продуцент през 2013 г., а другата казва, че Уайнстийн насила я е накарал да прави орален секс през 2006 г.

Съдът реши, че делото трябва да се отложи за 6 януари, за да може защитата на Уайнстийн да се подготви за новите обвинения. Началото на процеса беше насрочено за следващата седмица, на 6 септември.

По време на 15-минутното изслушване в съдебна зала в Ню Йорк Харви Уайнстийн каза, че е невинен.

Филмовият магнат Харви Уайнстийн пледира невинен по ново обвинение в сексуално посегателство

Доскоро съоснователят на голямото холивудско студио "Мирамакс" беше един от най-влиятелните продуценти в индустрията. Повече от 80 жени го обвиняват в изнасилване или сексуално посегателство, като сред тях са световноизвестни звезди като Анджелина Джоли и Ашли Джъд.

Обвиненията срещу магната бяха в основата на придобилото световна известност и мащаб движение за правата на жените #MeToo. Уайнстийн отхвърля обвиненията и твърди, че е правил секс с актрисите по взаимно съгласие.

Адвокатите на продуцента искат делото да бъде преместено от Ню Йорк, като твърдят, че шумното отразяване в таблоидите в града не дава на техния клиент възможността да очаква справедлив процес.

Експерти смятат, че делото няма да бъде преместено от Ню Йорк, както и че големия брой на обвинителките на Уайнстийн ще натежи за осъдителна присъда срещу него, както стана с популярния комик и актьор Бил Козби.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама