Борисов: Ако БСП искат политическа битка, да издигнат кандидат за кмет на София

09:32, 27 авг 19 25 2309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ако колегите ни от ляво искат да водят политическа битка с нас, е редно да си издигнат кандидат за кмет на София. Това каза премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция след като партията му подписа споразумение за подкрепа със СДС.

Не приемам, че в най- големия град в България можеш да не издигаш кандидат, а да подкрепиш някой, защото това било добре за София“, коментира той.

Мисля, че изборите в София ще бъдат много подли. Заради установената практика колегите от БСП да се прилепват към някой кандидат“, заяви лидерът на ГЕРБ.

По думите му ако БСП подкрепят успешен кандидат говорят, че е техен, а ако е неуспешен, бягат от него като дявол от тамян.

На всичко направено в София се противопоставя популизъм и опит буквално хората да се излъжат, че ще има промяна. Промяна няма да има, няма и какво да променят“, посочи Бойко Борисов.

Той обясни, че ГЕРБ дава пълна автономия на местните организации да покажат направеното и да търсят съмишленици, които да искат градовете да се подобряват все повече и повече.

За нас винаги е било приятно да работим със СДС, която е най- старата партия в дясно, донесла демокрацията. Никога не сме делили партиите на големи и малки, а на стари и на такива с ценности. Общата ни ценност е ЕНП“, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

ГЕРБ и СДС подписаха споразумение за местния вот

Борисов благодари на СДС, че са се съгласили ГЕРБ да издигне кандидати за кметове в големите градове, защото партията е длъжна. Той каза още, че ГЕРБ му ще подкрепи кандидатите на десницата в градове като Карлово, Кремиковци и Криводол и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама