ICE CUBE с ексклузивно шоу в София

12:20, 27 авг 19 / Любопитно 25 3412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хип-хоп звездата ICE CUBE (Айс Кюб) ще направи ексклузивно шоу в столичната зала "Арена Армеец" на 27-ми ноември тази година, съобщи промоутърът Joker Media.

O’Shea Jackson, известен повече като ICE CUBE, е изпълнител, писател, актьор, продуцент, режисьор и един от основателите и собственици на THE BIG3 (професионална баскетболна лига за 3х3 в САЩ). Но фенове знаят, че най-големият му принос в света на музиката е сформирането на култовата банда N.W.A. (Niggaz With Attitude). Заедно с Dr. Dre, покойният вече Easy E, DJ Yella и MC Ren правят най-значимият пробив за HIP-HOP-a в музикалния бизнес. Това става факт веднага след излизането на втория им и изключително провокативен албум “Straight Outta Compton”, които включва и култовият трак "F*** tha Police”.

Самият CUBE e смятан за един от пионерите на gangsta rap-a, а тежкият саунд и провокативни текстове на N.W.A. разтърсват из основи музикалната индустрия, като през това време правят милиони продажби в световен мащаб. С две думи: N.W.A. е групата, която буквално изобрети и подари HIP-HOP-а на света. Всичко това е в резултат от смазващите рими на ICE CUBE и разбира се продуцентският нюх и огромна музикална култура на Dr. Dre.

С неподръжаемият си rhyme flow CUBE поставя началото на цял нов жанр в HIP-HOP музиката, а именно Gangsta Rap.

След огромния успех на бандата O’Shea напуска групата, заради несправедливото разпределени на приходите и успешно стартира мултимилионната си соло кариера. С няколко (признати от критика и фенове) успешни самостоятелни албума, знакови роли в киното, успешни сътрудничества с артисти като David Bowie, Trent Reznor и др. ICE CUBE се превръща в една от иконите на HIP-HOP индустрията.

И така до днес, CUBE е един от най-влиятелните хора в бранша. Едно от доказателствата е например факта, че ICE CUBE е единственият рапър правил собствено шоу в прочутата Sydney Opera House. Освен, че името му е в 'Залата на Славата’ (Rock’n’Roll Hall Of Fame), той е и притежател на мултиплатинени записи, актьорски роли в над 50 телевизионни и кинопродукции, като в голяма част от тях е не само актьор, но и продуцент и/или сценарист, или и трите едновременно. Феновете на gaming-a пък, ще разпознаят гласа му в Call of Duty или Doom 3. Още едно доказателство за мащаба и влиянието на таланта на CUBE в света на ентъртейнмънта.

Броят на билети e ограничен. Влизат в продажба от днес и ще се продават в мрежата на Eventim, касите на OMV, книжарници Orange, както и on-line. Цените са от 38 до 78 лв.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама