Фандъкова: Не се притеснявам от социологическите проучвания

13:05, 27 авг 19 25 2470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Йорданка Фандъкова все още не е взела решение дали да се кандидатира отново за кмет на София. Това обяви самата тя на пресконференция във вторник.

Фандъкова бе категорична, че не се притеснява от резултатите от социологическите проучвания, според които би загубила битката за София, ако се изправи срещу Мая Манолова.

ГЕРБ и СДС подписаха споразумение за местния вот

Градоначалникът отбеляза, че е участвала в качеството си на заместник-председател на ГЕРБ в брифинга, на който по-рано през деня бе съобщено, че управляващата партия ще се яви на местния вот, заедно със СДС. 

По време на прескоференцията Фандъкова отчете спортните дейности на общината от последните 10 години.

"Имаме все по-активен спортен живот в града. Само в проведената програма „Ваканция“, за една седмица са се включили около 1 400 деца", заяви тя 

„За мен спортът от детска градина и училище са важна задача, защото тогава именно се възпитава в активен начин на живот,“ отбеляза Фандъкова.

По думите й спортът означава не само здраве, но и дава умения за работа в екип. „За 10 години ще завършим изграждането на 20 нови физкултурни салона и училищни спортни зали. Това беше цел, която си поставих още като зам.-кмет на културата и образованието“, заяви тя.

Проф. Балтов: Расте здравната култура на българите, особено когато става въпрос за децата им

В детските градини имаме изградени 48 физкултурни салона и 15 плувни басейна. Фандъкова посочи, че друг неин приоритет е изграждането на стрийт фитнесите, които според нея са особено атрактивни и пълни с хора. 

За последните 10 години са построени 30 големи игрища и съоръжения на открито. „Новите проекти и идеи включват завършване на 6 спортни зали в училищни дворове“, добави кметът на София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама