Паулу Коелю се извини на Франция за оскърбленията на президента на Бразилия

13:29, 27 авг 19 / Свят 25 2037 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Моля за извинение, хиляди пъти моля за извинение!", настоя във видеоклип в акаунта си в Тwitter бразилският писател Паулу Коелю след оскърбителни и доста недипломатични към Франция изказвания на бразилския президент Жаир Болсонаро по повод кризата с пожарите в Амазония, предаде БТА.

"Това е едно малко тъжно видео, с което искам да помоля за извинение френските си приятели, президента на Франция, съпругата на президента на Франция за истеричната, бих казал, криза на Болсонаро към Франция", заяви бразилският писател.

Война между Еманюел Макрон и Жаир Болсонаро заради френската президентша

"Докато Амазония гори те не разполагат с никакъв аргумент и единственото, което правят, е да обиждат, да отричат, да говорят какво ли не, за да не поемат своята отговорност", допълни Коелю - един от най-четените автори в света.

Неуважително изказване на Болсонаро по адрес френската първа дама Брижит Макрон накара президентът Еманюел Макрон да пожелае откровено, пред медии от цял свят, на "бразилския народ в най-скоро време да има президент, чието поведение да е на висотата на поста му".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама