Георги Свиленски: Асфалт не се яде, но се краде, г-н Борисов

14:42, 27 авг 19 / Политика 25 2139 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Асфалт не се яде, но асфалт се краде, г-н Борисов. Това каза зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски по повод думите на премиера Борисов от вчера, че „асфалтът не се яде, но с него се правят заводи и се получават заплати“.

Борисов: Асфалтът не се яде, но чрез него се правят заводи и се получават заплати

Георги Свиленски отбеляза, че БСП настоява повече от 9 месеца АПИ и Министерството на регионалното развитие и благоустройството да им предоставят разрешение за извършване на проверка на 46 точки от българските магистрали. Според него за това време са се намирали различни причини, за да не се даде такова.

Свиленски се позова на изказване на окръжния прокурор на Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова по повод навършване на една година от тежката катастрофа край Своге. Цитирайки я, той заяви, че е установена  фалшификация на ремонта на отсечката преди 3 години. Протоколите са неистински. Не са подписани от служители на лабораторията.

Експерт: Пътят край Своге продължава да бъде опасен

Според Свиленски това се доказва от състоянието на българските пътища. „Призивът ми е да спрете да правите тези опасни за българските граждани пътища. Вече доказани и от прокуратурата, че качеството на асфалтовата смес не е такава, каквато трябва да бъде“, допълни зам.-председателят на ПГ на БСП.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама