Акцент на деня: Политическата битка за София започна

17:30, 27 авг 19 25 2575 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Месец преди началото на предизборната кампания, политическата битка за София започна. Кметското място в столицата нажежи страстите между лидерите на ГЕРБ и БСП.

Бойко Борисов призова БСП да излязат със свой кандидат, за да се борят с ГЕРБ на местния вот. Корнелия Нинова контрира с: „пилците се броят наесен“.

Рано сутринта ГЕРБ и СДС подписаха споразумение и тръгнаха заедно към изборите за 27 октомври. Десницата ще подкрепи кандидатите на ГЕРБ в големите градове. В по-малките СДС ще издигне свои лица, с подкрепата на ГЕРБ.

Ако колегите от ляво искат да водят политическа битка с нас, е редно да си издигнат кандидат за кмет на София”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той коментира, че очаква подли избори в столицата заради практиката на левицата да се прилепва към някой кандидат. Ако кандидатът бил успешен казвали, че е техен, а ако не е - бягали от него като дявол от тамян. Борисов беше категоричен, че на направеното от ГЕРБ, БСП отговаря с популизъм и опит да се излъжат хората, че ще има промяна.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова изтъкна, че Бойко Борисов изглежда нервен и звучи обречен за изборите в София. На призива му левицата да издигне свой кандидат, тя отговори: „Да си запази силите. Пилците се броят наесен, както е казал народът. Доста тича след вятъра“. Нинова посочи, че подобни упреци от Борисов е имало и преди, но не са му свършили работа в „едни други избори“

На пленум на 3 септември БСП ще одобри първите си 100 кандидати за кметове, както и платформата за изборите. Корнелия Нинова не отговори на въпроса Мая Манолова ли ще подкрепи левицата.

Въпреки заявката за обединение на силите на ГЕРБ и БСП за вота през октомври, не стана ясно дали Йорданка Фандъкова ще се кандидатира. Тя обяви, че все още не е взела решение дали ще участва в изборите. Фандъкова подчерта, че не се притеснява от резултатите от социологическите проучвания.

Мая Манолова посочи, че има по-сериозни проблеми от това да коментира думи на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за изборите в София.

Темата кой ще бъде новият градоначалник на София влезе и в сондаж на „Галъп интернешънъл“. Според моментите данни при хипотетичен балотаж Манолова ще спечели срещу Фандъкова с 48 на 40%. На втори тур сегашният кмет ще получи подкрепа от симпатизантите на ГЕРБ, а омбудсманът- от тези на БСП56% от столичаните обаче казват, че искат София да има нов кмет.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама