Борисов обсъди членството на България в ОИСР с генералния секретар на Организацията

18:37, 27 авг 19 / Политика 25 2025 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министър-председателят Бойко Борисов обсъди членството на България в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) с генералния ѝ секретар Анхел Гурия, съобщават от правителствената пресслужба.

Разговорът е бил по телефона и се е провел по искане на Гурия. Двамата са  обсъдили напредъка на страната ни по предприсъединителния процес и стъпките, които България трябва да реализира, за да задълбочи и структурира сътрудничеството си с ОИСР.

Генералният секретар на ОИСР е отбелязал, че страната ни има добри шансове и той очаква с нетърпение представянето на плана от министъра на икономиката Емил Караниколов на заседанието на Съвета на ОИСР в Париж през септември месец.

Премиерът Борисов е потвърдил, че България продължава активната работа по изпълнение на включените в Плана конкретни дейности. Министър-председателят е подчертал, че след като страната ни получи покана за започване на преговори за членство в ОИСР, сме готови да ускорим още повече работата по покриването на  конкретните стандарти и критерии на Организацията.

Премиерът Борисов е обърнал внимание, че като член на ЕС, България е изпълнила огромна част от тези критерии.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама