Насекомите - по-добра храна за домашните питомци от пържолите

20:00, 28 авг 19 25 2432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Храна на основата на насекоми ще е по-добра за домашните ни любимци от топ пържолите, твърдят учени от Великобритания, предаде БГНЕС. Британската асоциация на ветеринарите (BVA) казва, че някои храни на основата на насекоми може да са по-добри за домашни любимци от първокачествените пържоли.

Ветеринарите очакват съпротива от някои собственици на домашни любимци, но казват, че проучванията показват, че много от тях биха приели храна на базата на насекоми.

Ветеринарите твърдят, че протеинът от насекоми осигурява по-екологична алтернатива на традиционната храна за домашни любимци.

Саймън Дохърти, президентът на BVA, казва пред Би Би Си: „Има наистина вълнуващо бъдеще в използването на протеини от насекоми в храните за домашни животни. Това е фантастична възможност - да гледаме на насекомите като алтернативни източници на някои хранителни съставки, които използваме в менюто на домашните ни любимци.“

Той казва, че е от съществено значение да се намерят хранителни източници, които да не изчерпват почвата или водата или въглеродните емисии, които са вредни за климата, и добавя, че е по-добре месото да бъде храна за хора, а не за домашни любимци.

Насекомите се използват широко в рибни ферми и птицеферми, а някои фирми във Великобритания вече продават храна за домашни любимци с до 40% протеин от насекоми.

Доктор Дохърти заяви, че протеинът от насекоми може да се хареса особено на собствениците на котки, тъй като котките се нуждаят от основна аминокиселина, наречена таурин - която се намира в месото, рибата и най-вече в насекомите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама