Възобновяват строителството на стадиона на „Ботев“ (Пловдив)

12:46, 28 авг 19 / Политика 25 2212 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов, спортният министър Красен Кралев, шефът на БФС Боби Михайлов, кметът на Пловдив Иван Тотев и областният управител Здравко Димитров присъстваха на церемонията по възобновяването на строителните дейности на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.

Пред северната трибуна на стадиона се събраха и деца от детската школа на клуба, футболисти, фенове и др.

Иван Йотков – изпълнителен директор на ПФК „Ботев“ (Пловдив), посочи, че това е важен ден за клуба. „Оттук нататък, за да видим стадиона в този вид, в който го познаваме и сънуваме, ще работим по вече заложения проект и се надявам, че заедно ще успеем да видим нашата мечта на живо“, заяви той.

Кои футболисти ще играят срещу Англия на 7 септември

Собственикът на клуба Георги Самуилов коментира, че това е исторически ден, който футболистите и феновете на „Ботев“ (Пловдив) ще помнят. По думите му без съдействието на общинската и областната управа ремонтът нямаше да е възможен. Той отбеляза, че и личното присъствие на премиера Борисов е много важно.

Спортният министър Красен Кралев заяви, че „Ботев“ (Пловдив) е един от най-знатните клубове в България. „Желая ви още много победи. Надявам се догодина да прережем лентата на новото съоръжение и новото бижу на България“, каза още той.

От своя страна, премиерът Бойко Борисов отбеляза, че както досега държавата е помагала на Пловдив, така ще продължава и занапред. „Днес помогнахме и на „Арда-Кърджали“. Това е район, където е хубаво младите хора да си остават в градовете. Днес на Министерски съвет изпълнихме този ангажимент към тях, отпуснахме средства за осветление и терен“, посочи той.

Отпускат се средства за модернизирането на стадион „Арена Арда“ в Кърджали

Министър-председателят предложи да се въведе символична комисионната такса на отборите за използване на терените от по 100 лева.

Борисов отбеляза, че не може да дели българските отбори, за това ще помага и на другия пловдивски клуб – „Локомотив“. Той пожела на предстоящото дерби по-добрите да победят.

Реконструкцията на стадион „Христо Ботев“ започна през лятото на 2013 г. Съоръжението трябваше да е готово за две години, но проектът бе замразен, а концесията, която изтече през 2018 г., бе удължена с две години след предоговаряне с Община Пловдив. За шест години е вдигнат само грубият строеж на южната и източната трибуни на стадиона. Инвестираните до момента средства са 10 млн. лева. Обектът е спрян до Акт 10.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама