Отложиха делото за предсрочно освобождаване на Светломир Нешков – Куцара

15:12, 28 авг 19 25 2596 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдът отложи делото за предсрочно освобождаване на Светломир Нешков – Куцара, осъден на 29 години и 11 месеца лишаване от свобода за различни престъпления.

Причината – призовката за съдебното заседание не му е връчена навреме, което му е попречило да организира защитата си. „Иска да събере доказателства в своя полза, а това не може да му бъде отказано. Това беше единствената причина за да се отложи делото. Друг е въпросът, че по същество, за нас все още не е придобита възможността за условно предсрочно освобождаване, защото той трябва да е излежал две трети от наложеното му наказание. Към настоящия момент това все още не е факт“, уточни прокурор Елка Ваклинова от Софийска градска прокуратура, съобщи БГНЕС.

Към настоящия момент Нешков излежава присъдата си за опит за убийство и магистрални грабежи в Централния софийски затвор, а искането си за предсрочно освобождаване аргументира с доброто си поведение.

Това не е първото искане на Светломир Нешков – Куцара за предсрочно освобождаване. Той настояваше за същото и през 2018 г., но тогава съдът прецени, че не е налице законовото изискване за изтърпяване на две трети от наказанието, както и че затворникът не е превъзпитан. Нешков има и регистрирано бягство от затворническа клиника в Ловеч, а преди няколко години успя да осъди страната ни в Страсбург заради лошите условия в затворническите килии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама