САЩ откриват дипломатическо представителство за Венецуела в колумбийската столица Богота

20:11, 28 авг 19 / Свят 25 2471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вашингтон обяви днес, че разкрива в Колумбия дипломатическо представителство за Венецуела, в която САЩ вече нямат действащо посолство, предаде БТА, цитирайки АФП.

Дипломатическата мисия за Венецуела в сградата на американското посолство в Богота ще има за цел да подкрепя венецуелския опозиционер Хуан Гуайдо, признат за временен венецуелски президент от САЩ и още над 50 страни. Тази мисия "ще продължи да работи за връщането на демокрацията и конституционния ред" във Венецуела, все още ръководена от президента Николас Мадуро, чиято легитимност Вашингтон не признава, уточни американският държавен секретар Майк Помпейо.

На 24 януари американският Държавен департамент отзова целия си второстепенен персонал и семействата на дипломатите от Каракас и посъветва всички американски граждани във Венецуела да напуснат страната. На 12 март Помпейо обяви, че САЩ ще оттеглят целия си дипломатически персонал, който все още се намира в посолството им Каракас. Като причина за това решение бе посочено задълбочаването на кризата във Венецуела.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама