Задържаните за убийството на Йордан Атанасов и жена му издадоха къде е оръжието (ОБНОВЕНА)

20:50, 28 авг 19 25 8265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Откриха оръжието, с което е извършено убийството в Негован. Това е станало в района на Техническия университет в София, съобщиха на брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев, вътрешният министър Младен Маринов и главният комисар Христо Терзийски, директор на ГДНП.

По данни на полицията са намерени два пистолета.

Установена е самоличността на жертвите край Негован (ОБНОВЕНА)

"Изключително тежък случай. Трудно за разкриване. Гражданите могат да се гордеят със служителите на МВР, с разследващите органи и със съдебната власт, които до момента се справят с този случай изключително добре. По този случай не е имало сигнал за извършено престъпление, по същество жертвите бяха установени в резултат на професионалната работа на органите на МВР съвместно с прокуратурата.

Пробивът по случая е започнал и по оперативна информация за евентуалните извършители на това деяние и на по-късен етап, след 8 дни в неделя срещу понеделник бяха установени и евентуалните жертви.

Задържани са две лица, заподозрени за това тежко престъпление. Задържани са днес по обед. Предстои анализ на доказателствата. Наблюдаващият прокурор ще предприеме действия по привличането им като обвиняеми. Тук са укрити два пистолета, за които се подозира, че с тях е извършено тежкото престъпление. Извършителите нямат сериозна връзка, която да ги свързва с Техническия университет, имали са трудов договор за техническа поддръжка с университета", съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Вътрешният министър Младен Маринов благодари за съдействието по случая.

"Интересното е, че първо стигнахме до извършителите по информация и по-късно разбрахме кои са жертвите", добави Младен Маринов.

Терзийски повтори, че става дума за двойка, живели на семейни начала.

Гешев от своя страна уточни, че жертвите са застреляни.

Има данни, че един от извършителите е изтърпявал наказание в затвор. И двамата задържани са криминално проявени. Гешев уточни, че дават брифинг пред сградата на Техническия университет, тъй като там е намерено оръжието, а и едно от лицата е задържано там.

По-рано днес стана ясно, че е изяснена самоличността на двамата убити, открити във водоема до с. Негован преди 10 дни. Намереният застрелян мъж край Негован е бивш треньор по борба и се казва Йордан Атанасов. Освен в български отбори, той е работил и в Саудитска Арабия. Дъщерята на Йордан Атанасов, която живее в Нигерия е подала сигнал в полицията, че е видяла снимки, свързани с убитите, разпространени от полицията. МВР провежда от вчера операция по изясняване и събиране на доказателства по случая в апартамент на столичния бул. „Витоша“, където се предполага, че на семейни начала са живели починалите мъж и жена.

Припомняме, че дупките от куршум по телата са ясно видими, а при мъжа дори е открит проектилът. Той е силно деформиран, но разследващи го идентифицирали като калибър 22LR с диаметър 5,6 мм. Типичен е за спортни пистолети, както и за малокалибрени пушки. Самото му име означава дълга пушка (Long rifle - на англ. ез). С такъв диаметър бе и пистолетът на шесторния убиец от Нови Искър Росен Ангелов. Същият куршум бе открит и в тялото на Милена Шишкова, убита в Костенец от бившия си приятел. При него обаче и до днес не е открито оръжие и не се знае пистолет или пушка е. Засега водеща версия е, че е пушка. Причината - малкото, но прецизни изстрели. За разлика от сегашния случай в Нови Искър и в Костенец жертвите бяха убити с по няколко куршума.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама