Петима от БАБХ- Бургас с обвинения за получаване на подкупи (ОБНОВЕНА)

13:33, 29 авг 19 25 2625 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираната прокуратура обвини петима служители на БАБХ- Бургас за искане и получаване на подкупи. Сред тях е и директорът, на когото е повдигнато обвинение като ръководител на престъпната им група.

150 хил. лева е определената парична гаранция на директора, а по 75 хил. лева са гаранциите на останалите, съобщиха от спецпрокуратурата. 

Петимата служители са задържани на 28 август в Бургас, Несебър и Поморие.

Групата е действала от началото на 2016 г. Обвинените системно извършвали фиктивни проверки на търговски обекти в Бургаска област и спирали реални такива, за да получат подкупи. Неизвършени или прекратени проверки е имало в Бургас, Слънчев бряг, Приморско, Созопол и Китен.

Директорът лично спирал проверки на място и въздействал на свои подчинени.

Гешев: Седем са задържани след акцията в БАБХ в Бургас

Между 400 и 900 лева получавали обвинените за изготвяне на задължителната за всеки обект „Система за самоконтрол“. На собствениците се посочвало точно кой човек ще изготвя системата, ако те я изготвели сами, им се издавали предписания. За да избегнат глобите, собствениците били принудени да приемат изготвянето на системата от посочения човек.

Танева: Поздравявам собствениците на заведения, подали сигнали срещу шефове от БАБХ

При претърсванията в жилищата на обвинените и в служебни помещения са намерени 25 хил. лева в различни валути. Има и документи, записки, мобилни телефони, компютри и други доказателства за престъпната дейност на групата.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама