Близки на спасени от пожар с трогателно послание към огнеборците

11:24, 30 авг 19 / Любопитно 25 2074 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Три семейства от Пазарджик написаха трогателно писмо до трима пожарникари, спасили близките им от огъня след избухването на газова бутилка в дома им. Писмото беше публикувано в социалните мрежи.

В него семействата се обръщат към огнеборците с думите: „Само когато сърцето ти е огнено, може да вървиш в битка с пожара! Ако не си горял, не можеш да си го представиш. За спасените е белег за цял живот. За спасителите - поредно напрегнато ежедневие. Стоил, Веско, Николай, до този момент, дори не сме си представяли вашето ежедневие. Бъдете здрави и се прибирайте след всяко дежурство! Благодарим е най-малкото, което може да кажем! С признателност: сем. Шопови, Иванови и Грозданови". 

"Огънят тръгва от туристическа газова бутилка на терасата по време на готвене. Момчетата се отзовават за 5 минути след сигнала и спасяват живота и имуществото на близките ми. Идеята за писмото беше на братовчед ми", каза в ефира на Нова телевизия авторката Таня Грозданова. Тя допълни, че огнеборците са спасили трима души - двама възрастни и дъщеря им.

Пожарникарите обясниха, че са получили сигнал за горяща газова бутилка в неизправност, предизвикала инцидент. "Обикновено са туристически газовите бутилки, с които боравят хората. Препоръчваме оторизирани органи да им ги сглобяват и проверяват", казаха те. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама