Манолова: Крайно време е кметът и органите му да бъдат прозрачни и публични

12:40, 30 авг 19 25 2309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Аз мисля, че е крайно време Общинският съвет, кметът и органите да изпълняват своите функции, което означава пълна публичност и прозрачност, за да не остават никакви съмнения за скрити интереси, което се чу и по време на днешната пресконференция“. Това каза омбудсманът Мая Манолова след пресконференция на „Обединена София“ срещу презастрояването.

Столичният общински съвет и органите на кмета трябва да бъдат прожекторите, който да осветяват в дълбочина всеки инвеститор, всяко строително решение. Ясно е, че с тази Наредба за общественото обсъждане само се имитира обществено обсъждане“, заяви омбудсманът.

Крайно време е гражданите да станат реални участници в заседанията на Общинския съвет, а не само да го наблюдават от съседна сграда и стая“, заяви още Манолова. Според нея е нужен обществен контрол и съвети, на които гражданите да вземат участие, иначе „нещата ще вървят както досега“.

Решението са гражданите, електронизацията, пълната дигитализация на общината. Електронна община с едно гише, което да бъде в джоба на всеки столичанин“, заяви Манолова.

„Галъп“: Манолова печели при балотаж с Фандъкова на местния вот

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама