Захариева: Да започнат преговори за присъединяване на Северна Македония към ЕС

13:45, 30 авг 19 / Политика 25 2244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С колегата Никола Димитров обсъдихме европейската перспектива на Република Северна Македония. Това написа вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева във социалната мрежа Facebook.

Доволна съм, че и следващите председателства на Съвета на ЕС след българското следват вече установената традиция да канят колегите от Западните Балкани на своите срещи“, посочи тя.

Външният ни министър заяви, че България последователно подкрепя европейската и евроатлантическата интеграция на Република Северна Македония и смята, че трябва да започнат преговори за присъединяване към ЕС.

„По време на срещата ни с колегата Никола Димитров направихме преглед на изпълнението на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между нашите две страни, както и на работата на съвместната мултидисциплинарна комисия, от която очакваме още конкретни резултати. Обсъдихме и подготовката за съвместното председателство на Берлинския процес и приветствахме първата организационна среща на екипите на двете външни министерства, която се провежда днес в София“, пише в съобщението си още вицепремиерът.

България и Македония подписаха Меморандум за разбирателство

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама