Денят накратко - 30 август

19:00, 30 авг 19 25 2492 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Екипът на ТОПНОВИНИ подбра водещите теми от деня в рубриката „Денят накратко“.

Спецакция на прокуратурата разби група на ''ало'' мафията в Левски, шефът на Софийския затвор подаде оставка,а защо? Ще водят ли ВМРО и СДС преговори за местния вот в София. И още:

***

Осем души са арестувани при акция на прокуратурата в община Левски

Седем души бяха арестувани в Левски и един в София при специализирана полицейска операция срещу ''ало'' мафията. Всички задържани са криминално проявени, някои са осъждани. За никого не е тайна, че Левски е меката на "ало" измамниците в България”, коментира Гешев. По първоначална калкулация, измамите са за десетки хиляди левове. 

***

Преди 32 години Стефка Костадинова поставя световен рекорд

Днешната дата, 30 август, е паметна в историята на българския спорт. Преди 32 години лекоатлетката ни Стефка Костадинова постави световен рекорд в скока на височина. През 1987 г. на Световното първенство по лека атлетика в Рим, Италия, Костадинова преодолява невероятните 209 см.

***

Търсят още жертви на извършителите на двойното убийство

Полицията проверява дали няма още хора, които да са станали жертва на извършителите на двойното убийство на възрастно семейство от София. Жестокото престъпление край Негован е извършено заради пари. Убийците действали изключително хладнокръвно и брутално, убивайки и разфасовайки жертвите си.

***

ВМРО и СДС ще водят преговори за местния вот в София

Въпреки че СДС сключи с ГЕРБ рамково споразумение на национално ниво, ВМРО ги разглежда като потенциален възможен партньор за местния вот в София. „Искаме да създадем един силен център около ВМРО с подкрепата на други десни формации, за да защитаваме ясни и точни тези“, заяви Контрера пред екипа на ТОПНОВИНИ. Той добави, че амбицията им е в началото на септември да имат яснота как ВМРО ще влезе в кампанията за местния вот.

***

Цвета Караянчева: Скоро ще бъде готова платформата на ГЕРБ за местния вот

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обяви пред журналисти, че  структурите на ГЕРБ са мобилизирани и очаква добро представяне на предстоящите избори.  „Надявам се колегите да не се увличат в черния пиар, да не бъдат толкова жлъчни и арогантни понякога“, добави тя.

***

Шефът на Софийския затвор подаде оставка

Началникът на Софийския затвор Десислав Трайков е депозирал заявление до министъра на правосъдието да го освободи от длъжност. Оставката му все още не е приета от Данаил Кирилов. По-рано днес лидерът на АБВ Румен Петков намеси името на Трайков в позиция, свързана с искането му в четвъртък до обяд премиерът Бойко Борисов да уволни началника на Централния софийски затвор Десислав Трайков. „Твоето разбиране за наркотрафиканти, производители на синтетична дрога, ползватели на фалшиви документи съвпада ли с това на Деската?, се посочва в позицията.

*** 

Мъж и дете се удавиха на плаж край Синеморец 

Мъж се е удавил в морето на неохраняем плаж "Липите" край Синеморец, докато се опитвал да спаси две давещи се деца. На помощ влезли двама мъже, които успели да извадят едното дете. Влизайки за второто, и двама са повлечени от мъртвото вълнение. По-късно беше намерено тялото на второто дете. Спасителните действия по издирването на втория мъж продължиха.

 
 
 
 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама