Петков: Удовлетворен съм от отстраняването на директора на Софийския затвор

15:57, 30 авг 19 / Политика 25 2616 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изразявам удовлетворение от отстраняването на директора на Софийския затвор – единствено от АБВ настояхме това да се случи. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по повод уволнението на директора на Централния софийски затвор Десислав Трайков, съобщиха от пресцентъра на партията.

В свое телевизионно участие Румен Петков поиска в четвъртък до обяд премиерът Бойко Борисов да уволни началника на Централния софийски затвор. Петков отправи това искане до министър-председателя във връзка с информацията, че наркобосът Будимир Куйович е арестуван на магистралата, докато излежава присъда.

„Оценяваме по достойнство факта, че премиерът го отстранява“, посочва още Румен Петков.

Шефът на Софийския затвор подаде оставка

„Изразявам удовлетворение от отстраняването на директора на Софийския затвор г-н Трайков. Единствено ние от АБВ настояхме този човек да бъде отстранен поради неадекватното си отношение към един закоравял престъпник, производител и трафикант на наркотици, човек, за когото ползването на фалшиви документи е въпрос на необходимост. Отстраняването му е знак, че могат да се решават нещата в правилната посока. Когато от АБВ настояхме за отстраняването, сме го направили със съзнанието, че българинът се нуждае от усещане за справедливост. Една малка, но добра стъпка. За всички трябва да е ясно, че АБВ ще продължава да следи за правоохраната и правораздаването и ще търси отговорност от всички държавни служители, които с действията си подкопават усещането за сигурност и справедливост и работят против държавния и обществения интерес“, заяви още Румен Петков.

При Деската в затвора на свиждане – да“, посочи Петков в отговор Десислав Трайков, който заяви по време на брифинг пред журналисти, че би поканил бившия вътрешен министър на територията на затвора, за да прецени обстоятелствата около случая с Куйович. „Разбирам, че Деската, доскоро известен и като директор на затвора, ме е поканил на среща в затвора за изясняване на обстоятелства около неговия трудоспособен приятел г-н Куйович. Декларирам, че съм готов, ако имаме правораздавателна система, която такъв тип престъпно мислещи ръководители на места за лишаване от свобода ги вкара, където им е мястото, да отида на свиждане на г-н Трайков в затвора, или гражданина Трайков, тутакси. Но да се срещам с безделници, които адмирират отпускарството на престъпници, достолепието на възрастта ми и опита ми от общуването с боклуци, ме възпрепятства“, посочва още Петков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама