САЩ ще санкционират корабни компании, които помагат на Северна Корея да заобикаля ограниченията на ООН

17:50, 30 авг 19 / Свят 25 2004 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министерството на финансите на САЩ обяви санкции срещу тайвански и хонконгски корабни фирми, които според него помагат на Северна Корея да заобиколи санкциите на Организацията на обединените нации, това съобщи АФП.

Компаниите помагат на Северна Корея с „незаконни трансфери от кораб към кораб за заобикаляне на санкциите на Организацията на обединените нации (ООН), които ограничават вноса на петролни продукти“, заяви Министерството на финансите.

ООН разследва кибератаки на Северна Корея в 17 страни

Службата на Министерството на финансите за контрол на чуждестранните активи блокира активите на две лица и тези на базираните в Тайван „Jui Pang Shipping Co Ltd“ и „Jui Zong Ship Management Co Ltd“, както и базираната в Хонг Конг „Jui Cheng Company Limited“. Тя също така санкционира регистрирания в Панама кораб „Shang Yuan Bao“.

Срещала ли се е тайно Мелания Тръмп с Ким Чен Ун?

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео по-рано изрази надежда, че лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун ще се ангажира да денуклеаризира страната си, като заяви, че в противен случай САЩ ще "продължат да държат на санкциите, които са най-строгите в цялата история". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама