Филолог откри 13 грешки в диплома за испански език с името на Пламен Георгиев

19:37, 30 авг 19 25 2494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сертификатът на бъдещия консул във Валенсия Пламен Георгиев за владеене на ниво Б1 на испански език, който вестник „24 часа” публикува, е изпълнен с грешки.

Преподавателят по испанска филология в Софийския университет Боряна Кючукова откри 13 правописни, пунктуационни и смислови нарушения на езиковите правила, съобщи bTV.

Боряна Кючукова е категорична - всеки, владеещ на ниво Б1 испански, би трябвало сам да хване грешките. Ако неин студент ѝ предаде работа с такива грешки, двойката му е гарантирана. А този документ, представен в Испания, ще злепостави всеки.

Борисов: Пламен Георгиев е с няколко образования и има достатъчна езикова подготовка

Фирмата „Никанор”, чието име стои на сертификата, съобщава на сайта си че Георгиев им е бил ученик.

През 2016 г. – 2017 г. „Никанор” ООД е изпълнила обществена поръчка с предмет „Провеждане на чуждоезикови обучения по Испански език" и Пламен Георгиев е един от служителите на КОНПИ, преминали това обучение.

От записаното в сайта се вижда, че сега фирмата предлага обучения за охранители и шивачи. Езикови курсове не се предлагат.

Бившият шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев става консул във Валенсия

Според експерти не е ясно и защо върху документ на чужд език стои печат на български. Отправен е въпрос към Министерството на образованието дали фирма „Никанор” има нужните разрешителни за да води езикови курсове. Засега отговор няма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама