Бойко Борисов осигури 35 хил. евро за лечението на момиче, болно от Лимфом на Ходжкин

20:10, 30 авг 19 / Политика 25 2581 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Днес, като Областен управител, приех в кабинета си бащата и съученичката на пловдивчанката Мила Зархулева, която е болна от Лимфом на Ходжкин. Съобщих им добрата новина, че средствата, необходими за лечението на 18-годишното момиче са осигурени, благодарение на бързата намеса на премиера'', това написа в социалните мрежи областният управител на Пловдив Здравко Димитров.

ГЕРБ утвърди кандидатите за кметове на Русе, Пловдив и Хасково

''Бойко Борисов лично се ангажира с осигуряването на необходимите 35 хил. евро, с които да продължи препоръчаното от болницата в Германия 3-месечно лечение. Той пое ангажимент да съдейства по въпроса миналата седмица по време на посещението си в Пловдив. Тогава съученици на Мила, които провеждаха кампания за събиране на нужните пари за лечение, разговаряха с премиера''.

Възобновяват строителството на стадиона на „Ботев“ (Пловдив)

''По време на срещата ни днес, приятелката на Мила - Симона Станева - разговаря по телефона и лично благодари на министър-председателя Борисов за оказаната помощ. Всички заедно се надяваме на бързото и пълно възстановяване на Мила'', заяви още Димитров. 

Мила учи в пловдивската Национална Търговска Гимназия и й предстои да бъде абитуриентка. Съучениците, учителката по счетоводство Рени Николова, близки и приятели на момичето организираха няколко акции за набиране на дарения, но те не бяха достатъчни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама