Три километра опашка на "Кулата"

12:15, 31 авг 19 25 2124 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Три километра е опашката от чакащи автомобили в съботния ден на ГКПП "Кулата" на изход от България за Гърция, съобщи БГНЕС.

Трафикът по автомагистрала “Струма”, водеща към южната ни съседка, е интензивен. По-засилен става в Кресненското дефиле.

Много българи използват уикендите за кратка почивка по гръцките плажове в района на Драма, Кавала, Аспровалта и редица популярни сред нашенците градчета и села в Северна Гърция и на полуостров Халкидики.

На всички пунктове за изход от страната трафикът днес е натоварен. Трафикът е интензивен на изход за леки автомобили на границата с Република Сърбия на ГКПП "Калотина", на границата с Република Турция на ГКПП "Капитан Андреево", ГКПП "Лесово" и ГКПП "Малко Търново".

От полицията и граничните служби информират, че нормално се преминава на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Република Северна Македония и с Румъния.

Граничните власти припомнят, че при излизане от България на ненавършили пълнолетие лица – български граждани и такива с двойно гражданство (българско и чуждо) на граничния пункт следва да бъдат предствени: документ за пътуване – валидни български паспорт или лична карта. За децата с двойно гражданство – български документ за пътуване и чужд документ за пътуване (при наличие на такъв).; оригинал на нотариално заверено писмено съгласие от отсъстващия при пътуването родител. С цел намаляване времето за проверка, родителите/придружаващите лица предварително да подготвят и представят незаверено копие на документа за съгласие, което да остане на граничния пункт след преминаване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама