"Ало" измамниците от Левски са част от доста по-мащабен бизнес

10:05, 02 сеп 19 25 2494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шестима души от групата "ало измамници" от град Левски остават в ареста, реши Специализираният наказателен съд. Само за две седмици разследващите са успели в реално време да документират цели три телефонни измами на групата.

"Измамниците са само част от един доста по-мащабен бизнес. Това е една от групите, които действат от територията на Румъния", обясни Златка Падинкова, началник сектор "Измами" в ГДНП, пред БНТ.

Шестима от "ало" измамниците от Левски остават в ареста

В началото на годината е била получена оперативна информация от областната дирекция на МВР - Плевен. Информацията е разработена, разширена и на база на нея в началото на май е образувано досъдебно производство в специализираната прокуратура, разясни Падинкова.

"Не само три документирани, но няколко предотвратени измами в рамките на тези две седмици. Групата е действала по така популярната схема "Съдействие на полицията при провеждане на полицейска операция Задържане на телефонни измамници", обясни Падинкова. В последните няколко години се наблюдава една и съща схема, но хората продължават да стават жертва на това престъпление.

Измамите са регистрирани основно на територията на столицата, а на един от адресите е намерен телефонен указател на София. Няма ясни данни за стойността на спечелените суми от измамите, но от последните няколко измами е няколко десетки хиляди лева.

Задържаните могат да получат присъда от 2 до 10 години затвор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама