Роботи танцуват на пилон във френски нощен клуб

17:40, 02 сеп 19 / Любопитно 25 2109 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Роботите и изкуственият интелект отдавна се смятат за заместител на хората, изпълнявайки различни дейности по целия свят.

Едва ли обаче можем да си представим робот-танцьор на пилон в нощен клуб - но точно това се случва в Нант.

Двама танцьори-роботи, носещи високи токчета и оборудвани с камера за видеонаблюдение на главата си, дебютират в „SC-Club“ във френския град, за да отбележат петата му годишнина през следващата седмица, съобщи Скай Нюз, цитирана от БГНЕС.

Те са изобретение на британеца Джайлс Уокър, който е покрил техните метални тела с части от пластмасови манекени, изобразяващи женски гърди.

Позовавайки се на техните камери за видеонаблюдение, той казва, че роботите имат за цел да „се занимаят с понятието воайорство“, поставяйки въпроса „кой притежава властта - воайорът или наблюдаваният“.

Уокър разработва тази концепция преди десетилетие и през последните няколко години обикаля и заема роботите на различни клубове.

Въпреки увеличението на работните сили, собственикът на клуба Лоран Руи заяви, че новите членове на персонала няма да заменят 10-те човешки танцьори, които в момента се изявяват там.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама