Денят накратко - 2 септември

19:00, 02 сеп 19 25 2386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Екипът на ТОПНОВИНИ подбра водещите теми от деня в рубриката „Денят накратко“.

***

Разбиха група за лихварство, рекет и разпространение на наркотици в София; Йорданка Фандъкова обяви, че ще се кандидатира за кмет на София. Политически партии се регистрираха в ЦИК за местните избори, и още:

 

***

Политически партии се регистрираха в ЦИК за местните избори

От днес започна регистрацията на партии и коалиции в ЦИК за изборите на 27 октомври. В първия ден се регистрираха три партии и две коалиции.

ПП ГЕРБ се регистрира за участие в местните избори, внасяйки точно 9999 подписа. Необходимите документи бяха внесени от членовете на ИК на ГЕРБ Живко Димитров, Живко Тодоров, секретаря на партията Цветомир Паунов и членове на младежката структура на партията. 

"Внесохме 5400 подписа. Регистрирахме "Демократична България". Това са вторите избори, на които обединението участва", каза Христо Иванов, съпредседател на "Демократична България" пред Централната избирателна комисия (ЦИК).

И ВОЛЯ се регистрира в ЦИК за участие в местните избори през октомври. Партията на Веселин Марешки внесе четвърта документите си за вота. ВОЛЯ събра 7590 подписа, което е три пъти повече от изискуемите по закон за регистрация.

Другите двама регистрирани са партия "Свобода" и коалиция "Съюз за Пловдив".

 

***

Йорданка Фандъкова обяви кандидатурата си за кмет на София

„Кандидатирам се за нов мандат за кмет на нашия град. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на проверката на участък от третата линия на метрото, която се изгражда в момента. Тя допълни, че решението й не е плод на спонтанно хрумване. Столичният кмет обеща 8 нови парка, зелени коридори и зелен пояс, както и дигитализация на общината. Според ръководството на партията именно работата на Йорданка Фандъкова и нейният екип стоят в основата на изцяло променения облик на София. Стана ясно, че 5 км от третия лъч на метрото са напълно завършени. ''Очаквам втората половина на месец септември да бъде завършен напълно 8 км от релсовия път'', заяви Фандъкова.

 

***

Пуснаха сина на шефа на НАП-Пловдив под гаранция от 10 000 лева

Окръжна прокуратура-Пловдив взе мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева спрямо 20-годишния син на шефа на пловдивския НАП Венелин Найденов - Ивайло. Наложена му е забрана да напуска пределите на Република България и е отнето свидетелството му за управление на моторно превозно средст

 

***

Започва изплащането на помощите за стопаните, заклали доброволно прасетата си

От 2 септември започва изплащането на еднократната помощ от 300 лв. на стопанство в 21 области в страната. То ще става по утвърден график, съгласуван с кметовете на населените места за часовете и мястото на получаване на обезщетенията. Право на обезщетение имат стопаните с до 5 броя прасета за угояване, предприели мерки за почистване и дезинфекция на обектите, след доброволно усвояване на месото от прасетата в личните си стопанства.

***

Извънредно положение в три американски щата заради урагана "Дориан"

Щатите Флорида, Джорджия и Южна Каролина обявиха извънредно положение, след като ураганът "Дориан" удари Бахамските острови. Загинало е 7-годишно момче. "Дориан" се насочва на север и може да засегне бреговете на брега на Джорджия и Южна Каролина. Евакуацията в Южна Каролина ще засегне 830 000 души. Бахамите се нуждаят от спешна помощ и чиста вода заради урагана. 13 000 къщи може да са сериозно повредени или разрушени.

***

Мащабна полицейска операция в столичния квартал "Христо Ботев"

Жандармерия и полиция нахлуха в квартал "Христо Ботев" в София. Разбита е група, занимаваща се с лихварство, силови действия, рекет и изнудване. ''Претърсени са пет адреса, задържани са пет лица. Включително тарторите. Две от задържаните лица са на доста крехка възраст, но са пълнолетни“, каза на брифинг главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Има данни, че групата се е занимавала и с разпространение на наркотици.

 

 

 

 
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама