Жертва на организираната престъпна група: Казали са, че ще ми отрежат главата и ще я закарат на майка ми на табла

19:44, 02 сеп 19 / Крими 25 1591 Topnovini
1

След акцията в столицата, при която задържаха петима за лихварство и рекет, говори жертва на организираната престъпна група.

Спецакцията в столичния квартал „Христо Ботев” е заради незаконна лихварска дейност

Мъжът остава анонимен заради съображения за сигурност. Той споделя пред Нова телевизия, че два пъти е взимал пари от лихварите, като първият път е успял да ги върне.

„После взех още едни 400 лева, но не можех да ги върна, защото не работех. Всяка седмица започна да ми се вдига лихвата с около 75%  на 15 дни. На 400 лева трябваше да им върна 700 лева за 15 дни. Ако ги мина - двойна лихва. За месец ти е около 600 лева лихва”, каза мъжът.

„Дават се малки суми и процентът лихва е огромен на ден. В края на няколко месеца сумите стават в такъв размер, че няма как да бъдат върнати”, заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Запитан дали им дължи още пари, мъжът отговаря, че все още си търсят парите. Колко точно обаче и самият той не знае. „Всеки път, колкото той каже - толкова се вдигаха парите. Не съм взел пари от банка, защото нямам осигуровки, трудов договор, не ме одобряваха”, каза още той.

Нанесли му и телесна повреда. „Ходих по болници. Избягах в чужбина, върнах се. Върнах им част от парите, после те пак започнаха с лихвите”, каза той.

„Цял живот трябва да работя, за да мога да им върна парите. Все едно им ставам роб”, казва жертвата на организираната престъпна група.

Попитан дали има и други като него, той отговаря: „Има. Почти целият квартал „Христо Ботев” и не само”.

„Вече една година живея в Пловдив, Стара Загора, местя се непрестанно, защото скоро са питали за мен. Казали са, че ще ми отрежат главата и ще я закарат на майка ми на табла”, каза той.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани