ГЕРБ и СДС издигат Златко Живков за кмет на Монтана

10:39, 03 сеп 19 25 2238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Постигнахме съгласие. Златко Живков ще бъде кандидатът ни за кмет на Монтана. Това обяви лидерът на СДС Румен Христов след среща с ГЕРБ, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. 

Ще имаме обща листа. Продължаваме и с другите областни градове и по- малки общини“, заяви той.

Кандидатирането ми за кмет за рекорден шести мандат не е самоцел. Пред мен са интересите на родното ми място, където съм трето поколение Златков“, посочи Златко Живков.

„Задачите, които си поставям за Монтана са свързани с развитието на Северозапада“, коментира той и изтъкна важността на подкрепата, която получава от правителството и премиера Борисов.

„Амбициите ми са свързани с жизнения стандарт, развитието на града и на общината“, подчерта Живков и изрази надежда да победи категорично още на първи тур. „Надявам се на болшинство в Общинския съвет, което да решава проблеми, не да създава проблеми“, каза още той.

Бойко Борисов коментира, че Живков може да обещава на хората със сигурност пътя Ботевград- Мездра.

На Йорданка Фандъкова съм й дал пълните права, защото безспорно е много почтен човек. Никога не съм се съмнявал в нея. Казал съм да маха всички, върху които тегнеше съмнение. Тя да си избере листа, с която да може да работи. Пълни права съм й дал, никой да не й се меси“, обяви Борисов след като остана ясно, че Фандъкова ще се кандидатира за кмет отново.

Йорданка Фандъкова: Работата за града е бягане на дълго разстояние

В отговор на въпрос срещал ли се е с лидера на „Атака“ Волен Сидеров, Бойко Борисов каза: „Срещахме се и често се чуваме. Имам пълното му уверение. Можете да го наберете по телефона и да го питате. Това че те се карат помежду си не е новина, отдавна го има“. Той беше категоричен, че няма да се меси във вътрешните отношения в „Обединени патриоти“, а поотделно е в прекрасни отношения и с трите партии.

По повод публикации в медиите за премахнати микрофони в МС на посещението на бъдещия председател на ЕК Урсула фон дер Лайен, Борисов посочи: „Имаме микрофони. Веднъж се е случило да няма, но такова беше изискването. Никога не съм бягал от въпроси“.

„Убеден съм, че ще имаме добър ресор в ЕК“, заяви Бойко Борисов. „А България може да има и председател на МВФ. Това също би било голяма оценка за страната“, каза още той.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама