Нинова: Мая е работоспособен човек, на 11 септември ще видим дали градската конференция ще я подкрепи

11:00, 03 сеп 19 / Политика 25 2132 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''През лятото се случиха няколко изключително тежки и зверски престъпления, едно от които приключи със смъртта на дете.Смятаме, че е време да спрем само с говоренето и да пристъпим към конретни мерки.'' Това каза на изявление пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

''Вчера подписахме и внесохме закон, в който предлагаме да няма съкратено производство, да няма при самопризнания намаляване на присъдата от доживотна без право на замяна в случай на извършени престъпления, които водят то тежки телесни повреди или убийства и смърт'', добави тя.

''Много е важна спешността на този закон заради наказанието на такива хора. Много е важно, ако го приемем по-бързо, той да може да се приложи за случаите в Сотиря, а не да стане като убийството на журналистката в Русе - там имаше самопризнание, приложи се съкратено производство и не се приложи доживотната присъда'', каза Нинова.

За кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София, Нинова коментира, че повече информация ще има на 11 септември на градската конференция и на 15 септември на националния съвет, който трябва да утвърди решението на градската конференция. ''До тогава не ме питайте'', каза Нинова.

На въпрос дали има шансове Манолова да спечели, Нинова коментира:

''Шансове не оценявам, не сме врачки, оценяваме качество. Мая е работоспособен човек, динамичен, енергичен, така че на 11 ще видим дали градската конференция ще я подкрепи и дали след това националната конференция ще я потвърди.''

По думите й стана ясно, че днес БСП ще одобри над 100 кандидатури на кметове, издигнати на проведениете досега конференции в страната. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама