ДОСТ и БЗНС с общи кандидати за кметове на изборите през октомври

11:38, 03 сеп 19 25 2312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ДОСТ и БЗНС ще бъдат коалиционни партньори и ще участват с общи кандидати за кметове и листи за общински съветници в предстоящите местни избори. Решението беше обявено от Лютви Местан и Николай Ненчев в хитринското село Черна. Председателите на двете партии бяха там, за да открият традиционния турнир по борба „Коджа Юсуф“, съобщи БНР.

Да консолидира демократичната общност в България - това основната цел на коалицията. Мотото на новото обединение е „Демокрация без корупция и олигарси“, каза Лютви Местан.

„Ние сме амбицирани да предложим един нов модел на истинска, реална политическа интеграция около идеи, а не около корпоративни интереси. И нашето разбиране за модерна интеграция изключва както крайният национализъм, отрича и етническите партии, които се изграждат в олигархично-корпоративни структури, чрез които се осъществяват корупционни механизми за управление на страната“. 

Председателят на БЗНС Николай Ненчев заяви, че двете партии влизат в сътрудничеството равнопоставени.

„Затова в качеството си на председател нямам никакво колебание. Зная и откъде ще дойдат атаките. Днес слагаме началото на едни съюз, който, убеден съм, ще промени България към по-добро“.

Лидерите на ДОСТ  и БЗНС обвиха и името на първия кандидат за кмет, издигнат от коалицията - настоящият кмет на Хитрино Нуридин Исмаил.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама