Започват внезапни проверки на всички индустриални обекти на територията на Перник

13:30, 03 сеп 19 / Общество 25 1339 Topnovini
1
2

Започват внезапни проверки на всички индустриални обекти на територията на област Перник, за да се установи кой замърсява въздуха в града, съобщи министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Министърът посети Перник заради многобройните сигнали и недоволството на гражданите от острата задушлива миризма, която се носи в града във вечерните часове и през почивните дни.

На пресконференция той съобщи, че заедно с кмета Вяра Церовска са набелязали конкретни мерки. Едната от тях е засилване на внезапните проверки при зареждането на ТЕЦ "Република", за да се види какво точно се гори.

Освен това, заедно с кмета ще бъде направено искане до МВР, ДАНС, Прокуратурата, РИОСВ и РЗИ за провеждане на внезапни комплексни проверки на всички индустриални обекти в града и призова и активните граждани да имат свои представители в тях.

Внезапна проверка е правена и снощи в ТЕЦ "Република", съобщи кметът Вяра Церовска. Проверени са и обектите в района, но нарушителите отново не са установени. Миризма наистина имаше - остра, задушлива, с най-голям интензитет в района на Десето училище, каза кметът.

Министър Димов каза още, че има движение на отпадъци и че преди десетина дни е изпратил писмо до Митниците и до полицията за засилване на контрола на границата за нерегламентиран внос.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани