ЕК: Лондон не е предоставил план за преразглеждане на споразумението за Brexit

14:54, 03 сеп 19 / Свят 25 2044 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Великобритания не е направила конкретни предложения за преразглеждане на споразумението за Brexit и перспективата за развод без сделка остава „много ясна възможност“. Това съобщи говорител на Европейската комисия, предаде БГНЕС.

"Техническите разговори" продължават, но всъщност без напредък, допълни говорителят на Комисията Мина Андреева.

Британски депутати готвят внасяне на законопроект за спиране на Brexit без споразумение

Коментарите дойдоха, след като премиерът Борис Джонсън подчерта, че ще извади Великобритания от блока със или без сделка на 31 октомври. Противници на този ултиматум сред британските депутати се опитват да го спрат.

„Работното ни предположение е, че на 31 октомври ще има Brexit“, каза Мина Андреева пред репортери.

На въпрос дали е възможно Великобритания и Европа да разделят пътища без споразумение, тя отговори: "Бих казала, че това е много ясна възможност."

Британският високопоставен дипломат Дейвид Фрост предстои да бъде в сряда в Брюксел за разговори с представители на ЕС.

Борис Джонсън: Великобритания ще напусне ЕС на 31 октомври

Но Андреева не би могла да предложи нищо, за да разсее съобщенията от Лондон, че правителството на Джонсън все още не е измислило начин да модифицира предварително съгласуваното споразумение за раздяла, което Джонсън отхвърли като неприемливо.

"На този етап не мога да съобщя за каквито и да било конкретни предложения, които да сме видели. Казвайки това, ние не настояваме да имаме нещо на хартия, това може да бъде и в цифров вид", каза тя.

На въпрос дали Великобритания е успяла да предостави "скица" как биха искали да видят промяната на споразумението за оттегляне, Андреева каза, че не може да съобщи дори за "драскане по пакети с цигари".

Шефът на Комисията Жан-Клод Юнкер и преговарящият за Brexit Мишел Барние трябва да докладват на високопоставени служители на ЕС в сряда относно напредъка в преговорите и за подготовката на ЕС за развод без споразумение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама