Борисов: В момента за България не е изгодно да влиза в Шенген

16:09, 03 сеп 19 / Политика 25 2309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В момента не знам дори дали е изгодно за България да влиза в Шенген. Ние и сега използваме цялата шенгенска система. Имаме на 100% обмен. Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща с председателя на Групата на Християнсоциалния съюз (ХСС) в Германския Бундестаг Александер Добриндт по време на посещението си в Берлин.

Добриндт: Борисов е ледоразбивач между Германия и Източна Европа

Премиерът посочи, че и сега на австро-унгарската граница има физически контрол.

"Всеки ден връщаме на Гърция по 100-150 мигранти. Ако Александър каже вие сега влизате в Шенген, те ще напълнят Германия. Питайте хората в България дали искат да сме Шенген. Имаме една хубава поговорка - всяко зло за добро. И към днешна дата дори и да съм в опозиция няма да приветствам влизане в Шенген заради това", коментира Борисов.

От своя страна Добриндт коментира възможността за разполагане на голям германски автомобилен завод в България, като посочи, че това е икономически, а не политически въпрос. „Това е стопанско решение, в което политиката не може да се меси. Но политиката поставя политическите рамки. И на нашата среща на политическо ниво показваме колко важно е инвеститорите да имат стимул, за да инвестират“, заяви той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама