Джамбазки: Има шанс и аз да съм кандидат за кмет на София

16:45, 03 сеп 19 25 2338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За мен смъртната присъда е най-сигурната гаранция, че убиецът след известно време няма отново да излезе на улицата с брадва. Така евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки коментира темата за жестоките престъпления и законовите промени, които партията му предлага, съобщи Нова телевизия.

Той заяви, че трябва да отпадне възможността за съкратени съдебни процеси срещу извършителите на тежки престъпления и да се въведе химическа кастрация за изнасилвачите.

Каракачанов: Трябва да има смъртно наказание за тежки престъпления

„На такива хора не трябва да се позволява да повтарят деянията си. Не трябва да могат да се възползват от вратички в закона. И нямам разумно обяснение защо не се правят законови промени и не се въвеждат по-тежки присъди за извършителите на жестоки престъпления”, категоричен бе Джамбазки.

Той коментира и темата за твърдението на новоизбрания председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, че Старият континент трябва да стане неутрален до 2030 г. „Това означава, че България трябва да намали до нула емисиите, които се произвеждат от въглищните ни централи”, поясни Джамбазки. Той изрази мнение, че правителството ни не трябва да поема подобен ангажимент.

ВМРО почете паметта на Тодор Александров

Въглищата са единственият независим български източник на енергия. В този сектор са заети около 62 000 души”, каза още евродепутатът. „Не можем да построим ограда за въздуха. Криворазбраната екологична тояга, която се размахва над България, ще остави много хора без работа и ще нанесе щети, много по-сериозни от тези от пакета „Мобилност”, заяви той.

Джамбазки коментира и предстоящия местен вот. Той каза, че във ВМРО все още текат разговори, но най-вероятно партията ще издигне свой собствен кандидат за кмет на София. „Има шанс и това да съм аз. Не ме е страх да застана срещу Фандъкова и Манолова – уважавам и двете, работил съм с тях”, завърши Джамбазки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама