Паргов: Искаме да удвоим общинските си съветници в София

17:08, 03 сеп 19 25 2416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На насрочената за 11 септември вечерна конференция ще обсъдим различните варианти за кмет на София и кого да издигнем или да подкрепим. Това заяви лидерът на БСП – София Калоян Паргов, цитиран от Нова телевизия.

Решението на Мая Манолова да се кандидатира за кмет беше очаквано. Искам да й пожелая успех в това сериозно начинание”, коментира Паргов.

Паргов подчерта, че БСП ще има кампания, подобна на тази при президентските избори през 2017 г., когато подкрепиха независимия кандидат Румен Радев. „Моето мнение, както и мнението на Градската делегация, ще бъде съществено в едната или другата посока, но, ако се върнем две години назад – през ноември 2017 г., когато пак на един подобен форум заедно с Нинова, обявихме, че кампания тип „Румен Радев” в София би била печеливша, но трябва да се готвим отрано. Вече сме на финалния акорд, който ще бъде заседанието на Градската конференция”, обясни общинският съветник.

Калоян Паргов: Желая успех на Мая Манолова, предизвикателството е сериозно

Лидерът на БСП – София заяви, че целта на местните избори през октомври ще бъде да се удвои броят на общинските съветници от левицата: „Никой кмет не може да работи без мнозинство в Столичния общински съвет. В сегашния СОС, а по прогнози и в следващия – ще има две политически сили – ГЕРБ и БСП. В какво съотношение зависи от изборния резултат. Искаме минимум да удвоим сегашния брой”.

БСП сама не може да спечели София. Тя има нужда от тази обществена енергия, която се създаде в последните години с недоволство от това как се управлява София. Гледам и социологическите проучвания. Разликата ни с ГЕРБ е не повече от 2%, поне към този момент”, посочи той.

По повод на думите на премиера Бойко Борисов, че ни очаква „подла кампания”, Калоян Паргов коментира: „Премиерът е фен на футбола, а и аз съм фен и ще го коментирам така – все едно да играят ЦСКА и „Левски”, и „Левски” да обвини ЦСКА, че е привлякъл Меси в отбора си и не играе честно. На това ми прилича”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама