Започват Европейските дни на наследството

21:43, 03 сеп 19 25 3704 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тазгодишното издание на Европейските дни на наследството беше открито с изложбата „Творчески щрихи“, посветена на 100-годишнината от рождението на писателя Николай Хайтов, съобщи БНР.  

В календара на Европейските дни на културното наследство в България вече има над 370 събития.

Изложбата е подредена в галерия „Средец“ на Министерството на културата. Експозицията ще остане там до 13 септември. Тя съдържа произведения по книгата „Диви разкази“ на студенти от Националната художествена академия, на ученици от Художествената гимназия в София, както и скулптурни портрети на писателя през годините.

Европейски дни на наследството се провеждат в почти всички европейски страни като съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейската комисия. Всяка година в тях се включват над 20 милиона европейски граждани. Десетки музеи, културни и природни обекти ще осигурят свободен вход за посетителите си в определени дни на месеца.

Инициативата у нас ще продължи през целия месец септември. Сред различните прояви, организирани от общините, са фестивали, дискусии, концерти, изложби, театрални постановки на открито, образователни игри за деца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама