Новите технологии са виновни за липсата на търпение

07:16, 04 сеп 19 / Любопитно 25 2153 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Търпението е добродетел, но се превръща в изключително рядко качество в съвременното общество. Според ново проучване сред 2 000 възрастни британци, луксът на съвременния живот е направил повечето хора невероятно нетърпеливи - в почти всеки аспект от живота им. 3/4 от анкетираните са заявили, че смятат, че доминирането на дигиталните технологии, като смартфоните, телевизорите и компютрите, са виновни за тази непрекъснато нарастваща липса на търпение, пише Стъди Файндс, съобщава БГНЕС.

Респондентите съобщават, че губят търпение само след 16 секунди чакане за зареждане на уеб страница и след 25 секунди чакане за смяна на светофара.

Направено по поръчка на компанията за доставки на канцеларски материали BIC, проучването показва, че 38% от анкетираните губят търпението си, докато се опитват да си водят бележки и да следят реч на говорител по време на час или работна среща.

Често пъти е необходимо само секунди чакане хората да изгубят хладнокръвието си. Например, анкетираните съобщават, че са загубили самообладание след само 20 секунди чакане да изсъхне мастило върху поздравителна картичка. Освен това са им били нужни само 22 секунди, за да започнат да ругаят компютрите си, ако шоуто или филмът не започне веднага да се сваля от стрийминг платформа. Анкетираните британци също съобщават, че губят хладнокръвието си само след 18 секунди търсене на химикалка.

Изненадващо, въпреки цялото това нетърпение, проучването показва, че повечето хора все още са готови да изчакат няколко дни за колет или писмо по пощата.

„Нашето изследване подказа, че ние можем да чакаме само 2,8 дни за пристигане на онлайн поръчка на хранителни стоки и 3,7 за съкровено ръкописно послание по пощата“, коментира Джо Холинс, ръководител маркетинг и управление в BIC на Великобритания и Ирландия. „Благодарение на технологиите съвременният живот се движи по-бързо от всякога, но изглежда, че все още сме готови да чакаме колкото е необходимо за добро старомодно ръкописно писмо“.

Какво ще кажете да излезете за вкусна храна или напитка? Респондентите твърдят, че след 14 минути, прекарани в очакване на поръчаната храна в ресторант да бъде сервирана, търпението им сериозно е подложено на изпитание и 7 минути или повече, прекарани в опит да поръчат напитка, ще бъдат достатъчни, за да ги накарат да търсят друга кръчма.

Ако телефона изисква повече от 11 минути зареждане, това е „твърде дълго“.

Освен други открития, проучването разкри, че респондентите очакват да вполучат багажа си след полет в рамките на 13 минути.

Чакането на опашка изглежда особено дразнещо за респондентите, като 45% признават, че губят самообладание, след като изчакват „прекомерно“ количество време. Но, какво точно е прекомерно? Анкетираните казват, че само 30 секунди чакане ще бъдат достатъчни за тяхното търпение, а половината казват, че има вероятност да се наредят на друга опашка ако тяхната не се движи достатъчно бързо.

Изненадващо 95% от анкетираните все още признават, че смятат търпението за добродетел.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама