Одобрена е тарифата за заплащане на предизборните предавания по БНТ и БНР

12:35, 04 сеп 19 25 1992 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Правителството одобри тарифата, по която партиите, коалициите и инициативните комитети ще заплащат предизборните предаванията по Българската национална телевизия, Българското национално радио и техните регионални центрове в рамките на предстоящата предизборна кампания за избор на общински съветници и за кметове.

Тарифата е изготвена в съответствие с предложенията на ръководствата на БНТ и БНР, съобщиха от правителствената информационна служба.

Цените на включените в тарифата форми на предизборна кампания не са променени спрямо тези, одобрени в тарифата, по която партиите са заплащали при произвеждането на изборите за членове на Европейския парламент от месец май 2019 г., с изключение на цената за изработка на агитационен клип в регионалните радиостанции на БНР (Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Кърджали, Пловдив. Стара Загора и Шумен), която е намалена на 60 лв.

Предизборната кампания се отразява в програмите на двете обществени медии под формата на клипове, диспути и други форми, договорени с представители на участниците в изборите по реда и условията, уредени в Изборния кодекс.

Срокът за приемането на тарифата е не по-късно от 40 дни преди изборния ден, съгласно чл. 197 от Изборния кодекс.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама